Voornemens

my-new-years-resolution-is-to-remember-to-write-2015-instead-of-2014-7c089
Yesss, er is een nieuw jaar aangebroken. Een schone lei, een verse start, twaalf lege maanden vol mogelijkheden in het verschiet.
Veel mensen zien dit als de uitgelezen kans om een beter mens te worden. Lijsten vol goede voornemens zijn opgesteld, de inschrijvingen stromen de sportschool binnen en de nicotinepleisters worden bijna weggegeven.
Zelf vind ik een nieuw jaar ook een prachtige gelegenheid om mijn gedrag eens even flink te evalueren. Ik snap het idee achter goede voornemens dan ook als geen ander maar eigenlijk doe ik er nooit aan. Ja natuurlijk heb ik de oliebollen ingeruild voor appels en geldt er sinds vandaag een algeheel snackverbod maar daarvoor had er geen nieuw jaar gestart hoeven worden.
best-funny-new-years-resolutions-2015-memes-5
Ik ben dus niet voornemens dit jaar te werken aan mijn hardnekkige, minder goede karaktereigenschappen. Nee, in plaats daarvan heb ik besloten om in 2015 mijn goede, mooie, bewonderenswaardige kwaliteiten te accentueren zodat hetgeen wat een goed voornemen zou kunnen veroorzaken naar de achtergrond verdwijnt en vervolgens overstemt wordt door puur positieve persoonlijke kenmerken.
Het idee is dus dat ik mijn eigen ongewenste gedrag ga negeren, dit is pedagogisch erg verantwoord en als het werkt bij kinderen werkt het hopelijk ook bij mezelf. Uit ervaring weet ik helaas dat dit vrij lastig in de praktijk te brengen is. Desalniettemin is een van mijn te benadrukken eigenschappen optimisme en dus gaat het mij het zeker lukken. Nu hoor ik je denken: ‘ja maar mensen met goede voornemens houden dit altijd maar twee a drie maanden vol’. Nou, ik dus niet want daarvoor zal mijn tomeloze discipline wel zorgen.

De moraal van dit verhaal in trendy taal is dat ik dit jaar heerlijk ‘dicht bij mezelf’ en ook vooral ‘lekker in mijn comfortzone’ blijf, want dan ben ik op mijn opperste best.

best-funny-new-years-resolutions-2015-memes-22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *