Vakantieplog – 12 juni 2014

1Goeiemorgen zeg!
2Zelfs op vakantie?! Ja…zelfs op vakantie.
3Maar ondanks mijn goede wil en dit uitzicht keerde ik na een krappe 15 minuten weer stacaravanwaarts want het lukte echt niet.
4Tijd voor een ontbijtje.
5Dit is wat mannen horen te doen op de camping.
6En dit vind ik echt goed spul.
7Hier ben ik voor gekomen. Thuis mag ik dit niet maar hier mag ik dit te pas en te onpas.

8Hoogste tijd om in ons oventje op wielen te stappen.
10Op weg naar die besneeuwde toppen op de achtergrond.
Helaas hadden we onze TomTom de opdracht gegeven om tolwegen te vermijden -want geld betalen om over een weg te rijden dat bevalt me niks- en deden we er, door een omleiding, tweeënhalf uur over in plaats van anderhalf uur.
11Deze bus deed er nog een schepje bovenop door heel langzaam voor ons te gaan rijden op een bergweggetje. Dit was het euforische moment waarop we op het punt stonden hem keihard voorbij te crossen.
12Aangekomen op de plaats van bestemming schrokken we ons een hoedje van deze prijzen om de hoogste berg van Europa te bezichtigen. Wat’n gek die dat bedacht heeft!
13Hier waren we onze teleurstelling een plekje aan het geven. Dat ging ongeveer zo: ‘welke malloot gaat er nou vijfenvijftig euro betalen voor dat kabelbaantje?! Ik ga dat echt niet doen hoor.’ ‘Nee ik ook niet, geen haar op mijn hoofd’. ‘Wat een geld zeg.’ ‘Vijfénvijftig euro! Pfff.’ ‘Nou, kom maar dan gaan we.’ ‘Of wil jij wel?’ ‘Nee toch, weet je wat allemaal voor dat geld kan doen.’ ‘Ja ik vind het ook echt heel duur maar we hebben er wel lang voor gereden.’ ‘Ja, nu zijn we er.’ ‘Je zal hier niet snel nog een keer komen.’ ‘Ik vind het het wel erg veel geld.’ ‘Ja het is ook echt heel veel geld.’ ‘Te veel geld.’ ‘Ja, we doen het niet, toch?’ ‘Zeg jij het maar, ik ben er al een keer geweest.’ ‘Nou ehh, ik weet het niet hoor, ik vind het nogal duur.’ ‘Klopt, ik vind het heel duur.’ ‘Maarja nu ben je er hè, misschien moeten we het maar doen.’ ‘Ja?’ ‘Ik weet het niet hoor.’ ‘Het is wel echt veel geld’. ‘Misschien moeten we het toch maar doen, nu hebben we de kans.’

En net toen we hadden besloten om toch maar de berg op te gaan kwam er nóg een attractie op ons pad:
14Hmm…misschien wel een goed, en zonder twijfel goedkoper, alternatief.
15Wellicht passen we toch net helemaal binnen de doelgroep. Daarnaast zagen deze mensen er ook niet uit alsof ze de dag van hun leven hadden.
16Toch maar die berg op dan.
17Omhoog dus.
18Hier waren we op de helft en al best wel blij dat we toch in het liftje waren gestapt.
19Hier waren we bovenop en dolblij dat we de euro`s niet in onze zak hadden laten zitten. Wat een pracht.
20Gangsters for life.
22Heel erg mooi dus.
23Dit jongetje was de vijfenvijftig euro echt totaal niet waard want hij duwde steeds een bergje sneeuw tegen zijn zonneduikbril en riep vervolgens ‘ich bin blind, ich bin blind’. Ja dat vind ik dus zonde op zo`n dure berg.
24Maar ook ontzettend grappig. Je had er denk ik bij moeten zijn.
25We gingen ook nog op de foto in dit uitstekende hokje. Het was op zich een uitstekend hokje maar minder spectaculair als dat je zou verwachten van een uitstekend hokje.
27Het was mooi geweest en het dure kabelbaantje bracht ons weer veilig naar beneden. 
28Hier gingen we inkopen doen voor de barbecue, want dat is hoe er gegeten wordt op vakantie.
29Lucifers hadden we echt nodig. Ik zag deze superleuke met een bosje spaghetti erop.
31We reden lekker over de tolweg terug naar ons mooie blauwe meertje.
32Ik genoot aan het zwembad van de laatste zonnestralen.
35 En vervolgens van een hapje en een drankje. Wat een leven, wat een leven.
36Hier genoot Eric maar lekker in zijn eentje van. Jakkes.
37Nadat we de bodem van Lou Cigalou hadden geraakt probeerden we deze mousserende feestwijn. We kwamen niet verder dan drie slokken want het was echt heel vies.
40Nog maar eentje dan en doe er ook maar een potje -hoe kan het ook anders- Yahtzee Topscore bij.
41Na drie potjes werd het me teveel en gaf ik Eric krulletjes en mezelf stekeltjes.

Tot de volgende plog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *