Toerisme

Af en toe voer ik een gesprek met iemand die mij verteld over een reis of vakantie waarbij er vervolgens met een sceptisch toontje wordt verteld over het bezoek aan toeristische plekken aldaar. Alsof diegene wil zeggen, ‘het hoort er nou eenmaal bij maar ik was er liever omheen gereisd’. Alsof het dus echt niet cool is om naar toeristische plekken te gaan. Ik ben een tijdje geneigd geweest om hierin mee te gaan en te denken ‘daar hoef ik niet naar toe, veel te toeristisch’ of ‘wat een drukte, wat een ellende, wat een mensen, snel weg hier’.
Grand Canyon
Grand Canyon

Maar hee…wacht eens even…*eureka*, waarom gaan al die mensen eigenlijk massaal naar die ene plek? Is dat wellicht de moeite waard? Nou ik kan je inmiddels vertellen, dat laatste is inderdaad het geval. Tegenwoordig schaam ik me zeker niet meer om toeristische trekpleisters te bezoeken, ik weet wel beter want dat zijn nou eenmaal de mooiste plekken op aarde. Uiteraard heb ik het nu enkel en alleen over de wonderen der natuur en niet over Madame Tussauds of het lokale Madurodam.
IMG_0139
Death Valley

Natuurlijk irriteer ik me op zulke drukbezochte plekken ook wel eens aan mensen die alles door het schermpje van hun camera/tablet/smartphone, of wat de nieuwste gadget dan ook moge zijn, bekijken maar dat moeten ze lekker zelf weten. Ik geniet op datzelfde moment door mijn ogen van de meest prachtige wonderen der natuur.
Iguazu falls
Cataratas del Iguazu

Het zal niet lang meer duren voordat ik weer een nieuw land mag gaan ontdekken, de hoogste tijd dus om me te gaan verdiepen in de hotspots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *