Sydney

Dachten wij dus dat we vrijdag de dertiende zonder kleerscheuren waren doorgekomen bleek ons ongeluk nog op Nederlandse tijd te staan.
Zaterdagochtend, hartje Sydney en zo`n vijfhonderd meter voor het inleverpunt van de auto, reed een verroeste Koreaanse truck een flinke deuk in onze huurauto. Zij hadden niks gevoeld en ontkenden eigenlijk dat het gebeurt was. Uiteindelijk toch hun gegevens gekregen maar we mochten wel even vierduizend Australische dollar schadevergoeding lappen aan het verhuurbedrijf. Dit hebben ze natuurlijk niet allemaal nodig -of helemaal niet als de verzekering vergoed- maar in afwachting daarvan zijn we het wel tijdelijk kwijt.
Ik was er ziek van, ik baalde enorm, moest een beetje huilen en was vooral bang voor de gevolgen. Dat heeft ongeveer een uur of vier geduurd en daarna hebben we ons erover heen gezet en zijn we doorgegaan alsof er niks gebeurt was. Het is immers maar geld.

DSC00724

Over tot de orde van de dag. We zijn dus in Sydney, de stad van dat befaamde Opera House, de Harbour Bridge, Bondi Beach en P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney :).

Ik heb eerder gezegd dat Melbourne een echte sportstad was nou, in Sydney zetten ze die trend door. Een sportlegging met sportschoenen een hele normale outfit voor op straat. Woon-werkverkeer doet men hier al hardlopend en in ieder park zie je wel iemand push-ups doen of een minuutje planken. Powerwalken is trouwens ook helemaal hip.
Ze zijn hier echt ontzettend met hun gezondheid bezig. Dat zie je aan alles. Alles is healthy -of juist niet- en bij alles wat je besteld staat het aantal kilojoules vermeld. Gelukkig gebruiken ze hier kilojoules en geen kilocalorieën want dan kan ik tenminste net doen alsof ik geen idee heb wat de verhouding daartussen zijn.
Zelfs op het metrostation wordt in een commercial uitgelegd hoe je een hele gezonde visspies kan maken -namelijk verschillende soort vis op een spies rijgen en even grillen-, goeie tip.

Ik begin me bijna een luie toerist te voelen. Maar dat is nergens voor nodig want we zijn inmiddels al acht keer die godganse stad doorgelopen, en die stad die is best wel mooi. Het Opera House valt mij persoonlijk ietwat tegen, ik had verwacht dat het witter zou zijn ofzo, maar in vergelijking met Melbourne zie je hier, naar mijn idee, meer Britse invloeden terug. Dat resulteert in mooie oude gebouwen en leuke wijkjes zoals The Rocks.
Als je zin hebt om te winkelen dat kun je hier gerust een week blijven want aan winkelcentra geen gebrek. Wij vinden alles nog steeds te duur en slaan de winkels daarom vooralsnog maar over.

Als je geld teveel hebt kun je op de Harbour Bridge lopen, dat kan uiteraard ook gratis maar als je een euro’tje of tweehonderd betaald mag je over de ‘bogen’ -hoe noem je zoiets eigenlijk- lopen. Dat is, met het oog op ‘van A naar B’, eigenlijk helemaal niet efficiënt dus wij zijn maar gewoon over het voetpad gegaan.
Toch staan er continu mensen op die brug dus die attractie is een ware goudmijn.

DSC00735 - Copy

Op zondag zijn we met de pont naar Manly Beach geweest, dat is een tochtje van een half uur naar een flink strand waar de surfers moesten vechten voor hun golf. Aan golven geen gebrek maar er waren surferboys in overvloed. Zoals dat ook hoort in Australië. Helaas was het weer een beetje wisselvallig dus wij zijn op het droge gebleven, het water was ook wel echt koud trouwens.

Op de pont terug begon het te regenen en daarom zijn we ook nog maar op een paar andere pontjes gestapt. Droog én uitzicht over de stad, ideaal.
In Sydney vallen de ferry’s onder het openbaar vervoer en op zondag kun je voor twee vijftig de hele dag onbeperkt touren met het openbaar vervoer. Kwam dat even mooi uit.

IMAG5127

Maandag hebben we een bezoek gebracht aan de prachtige Royal Botanic Gardens, oftewel een park vol flora en fauna. Die flora beviel me uitermate goed maar de fauna hadden ze wat mij betreft op een aantal gebieden wel wat mogen inperken. Ik heb het dan natuurlijk over mega, monsterlijke, enorme, veel te grote spinnen.
Als dit een voorproefje was voor wat nog komen gaat dan hou ik mijn hart heel stevig vast. Gelukkig zaten er ook een heleboel mooie en gekke vogels die het dan weer een beetje goed maakten.
Eigenlijk was het gewoon echt een heel erg mooi park waardoor je ook direct weer goed beseft dat je aan de andere kant van de wereld zit waar hele andere dingen kunnen groeien en bloeien.
Verder hebben we op maandag ons eerste alcoholische drankje in een bar gedronken! Wat een doorbraak. We betaalden tien dollar voor een wijntje en een biertje, tijdens happy hour dat wel. Maar zeven euro voor twee drankjes dat is natuurlijk best een schappelijke prijs.

DSC00847
Onze laatste dag in Sydney was een stranddag. Helaas was het niet echt strandweer maar dat mocht de pret niet drukken. We liepen de Coogee to Bondi Coastal Walk, een zes kilometer lange wandeling pal langs de kust van Coogee beach naar, je raad het nooit, jawel Bondi beach.
We passeerden woeste rotspartijen gecombineerd met krachtige golven en rustige stranden. Het was zoals mijn moeder zou zeggen ‘machtig’ en vooral ook prachtig.
De Bondi Beach experience hebben we zeker niet voor de volle honderd procent meegekregen. De lifeguards hielden hun shirts aan, er werden geen levens gered en zelfs geen haaien gespot.
Het was een rustige dag op Bondi maarja, het weer was er ook niet naar om ook maar een poging te doen om te verdrinken.

bondi beach
Morgen verlaten we Sydney en beginnen we aan ons camperavontuur. We gaan eerst een stukje de binnenlanden in naar een berggebied om vervolgens via een wijnstreek weer langs de kust omhoog te rijden richting Cairns. Vanaf nu zullen we overnachten op campings en zullen de internetverbindingen wat minder zeker zijn. Uiteraard zal ik jullie, zodra het kan, weer voorzien van alle sappige details met betrekking tot onze trip.

2 thoughts on “Sydney

 1. Wat vervelend dat gedoe met die aanrijding.
  Hopelijk kunnen jullie verder genieten van de camperreis naar Cairns.
  Nu kunnen jullie lekker boodschappen gaan doen in die enorme supermarkten.
  Theo is benieuwd naar jullie camper??
  Wij genieten van jullie verhalen.

  Grtjes

  • Hé Sandra en Theo,
   We hebben geen enorme camper maar een primitief schattig camperbusje.
   Zo`n hitop waar je je spullen met een beetje passen en meten hopelijk nét in kwijt kunt 🙂
   Wij hebben er zin in!

   Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *