Sporten

Sinds drie en half jaar zit ik vaker in de sportschool dan op mijn eigen bank. Dat is uiteraard mijn eigen keus maar toch ook weer niet. Ik heb het nodig, oftewel mijn lichaam heeft het nodig om niet al te veel uit de hand te lopen.
Iedere willekeurige health-guru zal voor een gezonde levensstijl als eerste tip ‘ga bewegen’ geven en hier vervolgens ‘kies iets wat je leuk vindt anders hou je het nooit vol’ achteraan plakken. Nou ehh ik hou dat dus wel vol, ik sport uit pure discipline, vier keer per week. Helaas vindt mijn lichaam het niet per se nodig om mijn harde werk te belonen en dat maakt mijn slechte relatie met de sportschool nog net iets gegronder.
sport2
Toch heb ik het sportritme inmiddels zo in mijn leven verweven dat ik het mis als ik paar dagen oversla. Ook merk ik dat ik langer wakker lig op dagen dat ik niet gesport heb. In zekere zin heeft de verslaving me toch te pakken gekregen. Ik dacht alleen altijd dat je bij een verslaving ontzettend veel zin hebt in bepaalde zaken. Het aspect ‘zin’ is mijn sportverslaving helaas vergeten in te bouwen.

Ik ga jullie proberen uit te leggen wat me nou precies zo tegenstaat aan dat afbeulen van je lichaam in de hoop dat het zichzelf in een verbeterde versie hersteld.
Het aller aller allermoeilijkste aan sporten is, heel cliché, gáán. Dat houdt in, van de bank, op de fiets, door de kou. Verschrikkelijk, vooral als je daarvoor net even op de bank in slaap was gevallen.

sport5

Deze drempel eenmaal over is het tijd voor een cardio-warming up. Met een beetje geluk kan ik tijdens het crosstrainen ‘Say Yes To The Dress’ kijken maar vaak genoeg ben ik verplicht de ranzigheden van ‘What Have I Got’ te aanschouwen waarin de meest onwaarschijnlijke huidaandoeningen onder de loep worden genomen.
Tijdens mijn warming-up bedenk ik alvast wat ik erna wil gaan doen. Dit heeft totaal geen zin want wat ik ook bedenk er zit toch altijd al een medesporter op te zweten. Geeft niet, ik ben flexibel, ik kies een ander apparaat om mijn spieren op te laten werken. Als het rustig is wissel ik er vaak twee af, dit houdt in dat ik eigenlijk twee tegelijk in gebruik heb. Ik doe drie setjes op ieder apparaat en het gebeurt niet zelden dat er ergens tussen het tweede en het derde setje iemand op één van de apparaten die ik in gebruik heb stapt. Howww irritant!

sport1

Een ander ding wat ik behalve irritant ook nog eens ontzettend smerig vind, zijn mensen die sporten zonder handdoek. Eerst proberen ze in een half uur een denkbeeldige berg te beklimmen en vervolgens gaan ze met hun doorweekte katoenen shirt lekker op de leggpress liggen. Bleghhh…sporten in katoen vind ik sowieso niet oké.

Dan zijn er nog de mensen die niet weten hoe ze de apparaten moeten gebruiken of veel te zware gewichten gebruiken. Dit zijn vooral de kleine jongetjes die graag groot willen worden. Ze gaan aan de zwaarste gewichten hangen om zich vervolgens aan alle kanten te blesseren, ik kan dan enkel zuchten en afkeurende blikken toewerpen.

sport4
Die afkeurende blikken werp ik ook naar mensen die zich niet aan de algemeen geaccepteerde maatschappelijke hygiënecode houden. Uiteraard hoort flink zweten bij hard sporten maar er hoeft echt niet persé een walm achter je aan te komen alsof je drie sportsessies terug een keer een schoon shirt hebt aangetrokken.
Over het algemeen schijnt sportzweet niet eens zo hard te stinken dus het lijkt me totaal niet nodig dit als persoon dan toch te doen.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan met sportschoolirritaties maar voor nu vind ik het even genoeg. Ik zal er nog wat geinige meme`s bij zoeken en dan ga ik maar eens even douchen want van sporten wordt je ook nog eens ontzettend smerig.

sport3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *