Souvenirs

Veel mensen hebben, wanneer ze in een ander land zijn, de behoefte om iets uit dat land mee te nemen naar huis ter nagedachtenis aan het moment. Ik heb die behoefte ook alleen heb ik dan weer geen behoefte aan een koelkast vol jolige magneten, geinige panfluiten, t-shirts met de meest lelijke prints, aanstekers, tassen, kettinkjes of armbandjes  die na een keer dragen uit elkaar vallen of een of ander decoratie-item wat eigenlijk niet zo mooi is maar wel erg typerend voor het land.

Wij doen het anders, wij gaan namelijk in elk land op zoek naar de allerlelijkste of belachelijkste ansichtkaart die er te vinden is en importeren die naar Nederland. Daar lijsten we hem zorgvuldig in en spijkeren hem aan de wand naast zijn lotgenoten. Dit levert mij een souvenirwand op waar ik met heel veel plezier naar kijk en zelfs een beetje trots op ben.

totaal
De punten waar wij op letten zijn onder andere: de afbeelding(en) op de kaart, lettertype, photoshopcreaties, kleurgebruik, scherpte, compositie van de verschillende beelden en natuurlijk de prijs. Kaarten boven de één euro zijn over het algemeen te mooi om met ons als souvenir mee te mogen. Vaak zitten de echte pareltjes in de rekken van tien kaarten voor een euro en elke keer sta ik weer versteld van de enorme keuze die aan ons eisenpakket voldoet.
Hieronder zie je een paar van die pareltjes.

PhotoGrid_1414875640294
Fantastisch afzichtelijk en vooral zonde om te laten liggen. Ik kan echt genieten van het scoren van zo`n hysterisch, lelijk, door de zon verkleurd kaartje gevuld met de meest onscherpe, vale foto`s. De regel is echter wel dat we alleen een kaart mogen kopen als we er minimaal één nacht hebben geslapen want anders zou deze hobby uit de hand lopen.

Ter afsluiting nog twee pronkstukken uit de collectie.
PhotoGrid_1414877259628

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *