Slapen

In mijn vroegere, jeugdigere jaren vond ik slapen eigenlijk maar zonde van mijn tijd. Ik had ergens gelezen dat de mens zo`n twee derde van zijn leven slapend door brengt en ik had toch echt wel iets beters te doen. Ik zou achteraf niet weten wat want erg veel nuttigs deed ik destijds nou ook weer niet. In ieder geval deed ik niet aan vermoeidheid of vroeg naar bed gaan. Ik had een vriendinnetje wat soms wel eens een middagdutje deed na een dag school en ik vond dat echt een enorme afknapper. Be-lach-e-lijk.

En ergens, ergens is er iets een heel klein beetje veranderd. Slapen is niet langer zonde van mijn tijd. Slapen is heerlijk! Slapen is het beste wat je kunt doen. Slapen, is mijn hobby.
Ik heb geen idee wat het keerpunt is geweest. Misschien werd ik gewoon steeds vermoeider of kwam het met de jaren. Ik gok dat het er langzaamaan is ingeslopen.  Ik denk ook dat het ermee te maken heeft dat ik tegenwoordig niet meer alleen hoef te slapen. Samen slapen is namelijk nog veel beter dan alleen slapen.
Toch wil ik nog steeds zo lang mogelijk opblijven want wakker zijn vind ik ook leuk om te doen maar er bestaat bijna niets beters dan wakker worden in een warm bed en er dan nog lang niet uit te hoeven. Vooral in de koude maanden van het jaar. Daarentegen bestaat er weinig vervelenders dan wakker worden in een warm bed en beseffen dat je niet eens meer tijd hebt om een minuutje te snoozen. Oeh snoozen, hmm alleen het woord al, heerlijk. Ik ben er ontzettend goed in. Op een doordeweekse dag minimaal drie keer in het weekend snooze ik gerust een gat in de dag.

Ik geniet oprecht heel erg van slapen en ontwaken op een zelfgekozen moment. De keerzijde van dit talent is echter dat ik mijn weekenden voornamelijk aan deze activiteit besteed. Ik vind dan vervolgens dat ik mijn tijd beter had kunnen besteden. Want in tegenstelling tot toen heb ik nu vaak toch echt wel wat beters te doen.

sleepisgood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *