Secret

secret one directionOnlangs werd ik gewezen op een app genaamd ‘Secret’. Bij het horen van die naam was mijn interesse gewekt, ik ben namelijk dol op geheimen en ik ben ook ontzettend goed met geheimen. Zo heb ik er een aantal in bewaring, sommige slechts tijdelijk maar andere waarschijnlijk voor het leven.
Na het horen van het concept van de app was ik om en trok ik een digitaal sprintje naar de Play Store.
De bedoeling van ‘Secret’ is dat je je diepste geheimen anoniem kunt delen met de wereld en dat mensen vervolgens ook anoniem kunnen reageren op jouw geheim. Voor de Android-app houdt dit in dat je twee verschillende geheimbronnen hebt. Je kan kiezen voor random geheimen van vreemden maar je kunt ook selecteren op geheimen uit jouw ‘kring’. Dit kan bijvoorbeeld zomaar een geheim zijn van je beste vriend of je partner. Ook komen er af en toe geheimen voorbij waar een afstand bij vermeld staat, dat zijn dus geheimen van iemand die redelijk bij jou in de buurt is.
Je kunt geheimen ‘liken’ of erop reageren, dat laatste kan echter alleen op geheimen uit jouw eigen ‘kring’.

Het mooie van Secret en zijn anonimiteit is dat mensen erg openhartige berichten posten zoals deze:
secret poemsEn deze:
secret pastriesMaar ook grappige geheimpjes zoals deze:
secret hond

Of geheimen waar je je direct mee kunt identificeren. Deze had van mij kunnen zijn, al loop ik vaak ook nog een derde, vierde en vijfde rondje:
secret winkelHet delen van geheimen kan binnen een relatie ook voor onrust zorgen. Want stel je voor dat er zo`n bericht in jouw kring verschijnt:
secret app

secret girl

Wij delen daarom enkel gedeelde geheimen op Secret.

Ik ben erg enthousiast over het concept maar helaas wordt de app ook misbruik voor platte leuzen zoals deze:
Screenshot_2014-05-24-11-18-57Ten eerste is het, in mijn ogen, weinig geheim. Behalve als hij komt van iemand die naar AA-meetings hoort te gaan. En ten tweede is het gewoon stom. Ook zie ik nét iets te vaak seksueel getinte ‘geheimen’ die de charme van de app aantasten.

Al met al vind ik het idee achter de app dus erg leuk alleen de uitvoering is, in mijn ogen, op dit moment niet optimaal. Voor veel mensen is de anonimiteit té verleidelijk om zich nog fatsoenlijk te gedragen.
De oprechte geheimen pik je er echter vrij snel tussenuit en op een of andere manier vind ik die regels direct een poëtische ondertoon hebben. Hoe dat komt? Dat is een geheim.

Wil je ook je geheimen anoniem met me delen? Download dan de app in de App Store of Play Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *