Road trip – part II

Het ophalen van de camper duurde iets langer dan verwacht, hierdoor viel onze hele planning al direct in het water. Dat was niet erg want de planning was toch maar uit de lucht gegrepen.
Ook hebben we er nog maar wat euro`s tegenaan gegooid en alle mogelijke risico`s afgekocht. We wilden natuurlijk niet nog een keer zo`n situatie meemaken als met de huurauto. Daarnaast had de meneer van de camperverhuur ons ook nog wat extra angst ingepraat.
Nu kunnen we tegen iedere Koreaanse truck aanbotsen die we tegenkomen en het kost ons geen cent.

We vertrokken met onze knusse camperbus richting het Blue Mountains National Park. Dit ligt zo`n anderhalf uur rijden van Sydney. Het rijden met de camper was even wennen maar ging verassend goed. Ik heb geen een keer naar het portier gegrepen om te schakelen en zelfs geen richting proberen aan te geven met de ruitenwissers.
Aan het einde van de middag kwamen we aan op de plek van bestemming en niet zomaar een bestemming. Een prachtig uitzicht op een vallei lag daar op ons te wachten. Wauw, ik zou het woord ‘adembenemend’ wel willen gebruiken maar dat was niet het geval. Wel was het allemachtig prachtig. Kijk maar.

blue mountains

Op naar de eerste camping. We sliepen in een dorpje in het park en werden getrakteerd op een fantastische sterrenhemel. Ongelofelijk. Kijk maar goed.

sterrenhemel
De volgende dag hebben we nog wat hoogtepunten van de Blue Mountains bezocht, ze heten trouwens Blue Mountains omdat er een blauwe gloed boven de bergen hangt. Wij hebben dit meer als een beetje heiig ervaren. Desalniettemin een hele mooie omgeving. Echt een aanrader, kijk nog maar eens.

Bluemountainsnp
Op een parkeerplaats bij één van de uitkijkpunten vergat de tweede bestuurder van onze camper zijn voet op de rem te zetten toen hij de bus van de handrem af haalde. Dit resulteerde in een panieksituatie waarbij we een stuk de stoep opreden en we bijna een andere auto raakte maar toch niet helemaal. We werden gered door een halfnaakte Aboriginal waarvan niemand weet waar hij opeens vandaan kwam. Het liep met een sisser af.

Het volgende punt op onze reisagenda was een wijngebied, genaamd Hunter Valley. Dit was een behoorlijk stuk rijden dus ook hier kwamen we tegen de avond aan. Boodschappen doen, camping zoeken, eten koken, wijn drinken, boekje lezen, sterren kijken, slapen.
De volgende ochtend bleek waarom we de camper die avond ervoor zo schuin vonden staan. We hadden een hele lekke band. Kijk maar.

lekke band
Pff…het zit ons nog niet helemaal mee met de vervoersmiddelen. Gelukkig was er iemand op de camping die zo vriendelijk was om ons reservewiel onder de auto te plaatsen.
Vervolgens kregen we een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde tire shop en daar hebben ze onze band gemaakt en weer teruggeplaatst. Er zat een metalen megapunaise in. Gelukkig een kleine ingreep en snel opgelost.
We konden weer op pad en we waren in een wijnstreek dus er moest wijn geproefd worden. Overal in het gebied staan wijnhuizen die je, door middel van borden langs de weg, uitnodigen om te komen proeven. Nu is rijden en proeven op zich niet zo`n hele goede combinatie maar het zijn ieniemienieglaasjes dus een paar wijntjes konden er wel geproefd worden. De regel is echter, proeven is eigenlijk ook wel iets kopen, dus zo gezegd zo gedaan. Je kunt een wijnstreek natuurlijk ook niet verlaten zonder fles wijn.

Tijd om verder te gaan. Op weg naar de kust. Het was een ontzettend warme dag -minimaal vijfendertig graden maar ik denk wel meer- dus we konden niet wachten om lekker aan het strand te liggen.
We besloten vandaag niet zo ver te rijden en zijn beland in Seal Rocks. We zijn er inmiddels achter dat er hier geen echte zeehonden zijn dus het moet wel iets met die zanger te maken hebben.
In ieder geval is het ook hier weer werkelijk waar prachtig. Heldere zee, mooi en rustig strand omgeven door groen en rotsen. Kijk zelf maar.

sealrocks
Oh en we zagen net ook nog een slang. Nee geen tuinslang. Geloof je niet? Kijk maar.

slangaustralie
Morgen rijden we weer verder richting het noorden en bezoeken we misschien een koala hospital.
Nog drie weken te gaan, de tijd vliegt maar we genieten er volop van.

2 thoughts on “Road trip – part II

 1. Ohh wat zijn die foto”s van de Blue Mountains toch gaaf.
  Jullie hebben wel pech met de vervoersmiddelen.
  Hopelijk blijft de rest van de reis het alles goed doen.
  En hoe gaat het slapen in de camper. Is wel ff wennen hé.
  Geniet ervan. xx

  • Ja domme pech allemaal helaas. Maar gelukkig niks echt ergs. Slapen doen we heerlijk in het busje. Wel vroeg wakker door alle vreemde vogelgeluiden. Sommige zouden niet misstaan op een kermis 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *