Plog – 6 april 2014

Af en toe zal ik een plog (photo-log) posten en vandaag is het tijd voor de eerste. De moeder aller plogs is Martine, alle credits voor haar dus.
Ik plog niet alleen om jullie te laten zien wat ik precies allemaal op een dag eet of hoe vaak ik naar de wc ga, in mijn ogen is een plog meer een mogelijkheid om commentaar te geven op de mooie, rare, fantastische en belachelijke dingen die je op een dag tegenkomt. Uiteraard wel verwerkt in een dagritme.
Nou daar gaat ie.
Zo laat werd ik vandaag wakker en ik schaam me er niet voor. Dit was ook het tijdstip waarop ik en mijn wederhelft besloten vandaag niks te gaan doen van wat we van plan waren.
Ik gooide wat onschuldig vers en bevroren fruit in een beker, deed er wat extra vezels bij en ging het te lijf met de staafmixer.
Dit was het resultaat, het ziet er iets lekkerder uit dan het smaakte maar daarvan geef ik de havermout de schuld.Ik werkte aan mijn relatie met dit apparaat. Ondanks dat we eerder tot de conclusie waren gekomen alle plannen overboord te gooien voerde ik er toch stiekem één uit stapte ik op de fiets.6Ik ben er alweer! Het was niet ver maar voor mij toch al een hele prestatie. Hoppakee, gaan met die banaan. Ik werkte me 75 minuten lang in het zweet.
Eenmaal thuis ging ik verder met mijn ‘vrouwentaken’ terwijl ik deze knaap nauwlettend in de gaten hield. Goed schoeisel.
Nummer 2.
Tijd voor wat voedsel, ik heb onlangs een serieuze liefde voor augurken ontwikkeld en zit nu op een gemiddelde van één pot per week. De combinatie met humus en komkommer (gemiddelde één stuks per dag) is een aanrader.
Ik zit lekker in de huishoudelijke apparaten vandaag.
Ik vond dat ik wel wat me-time had verdiend en kroop lekker op de bank met deze diepgaande lectuur.
Terwijl ik aan mijn website werkte keek ik alle afleveringen van ‘Smaken Verschillen’ achter elkaar. En (spoiler alert), deze mevrouw was inderdaad Hongaars.
Maar behalve Hongaars bleek deze mevrouw ook heel gemeen tegenover haar gasten.
Aha hier komt de aap uit de mouw, het was een Hongaarse heks.
Ik kreeg spontaan zin in soep en gooide allerlei gezonde groenten, peulen en erwten in een hele grote pan.
Terwijl mijn heksensoepje lekker aan het pruttelen was rondde ik mijn taken voor vandaag af.
Dit was het eindresultaat, uiteraard met een prominente plek voor de augurken en komkommer.
De rest van de avond vermaakte ik me met deze boy en zijn sores in Suits.

Ploggen blijkt dus nog best een vaardigheid, en ik heb nog veel te leren. Alleen maar liggende foto`s maken bijvoorbeeld. Of überhaupt foto`s maken.
Tot de volgende plog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *