Mijn lievelings – winter 2015

De krokusjes komen alweer op en de zon doet flink zijn best maar we begeven ons toch echt nog midden in de winter.
Uiteraard waren ook dit seizoen weer een aantal favorieten. Qua voedsel was dat wederom iets met pompoen, namelijk de pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus van Yotam Ottolenghi. Het recept vind je hier.
Tip: serveer dit niet aan mensen die geen koriander lusten.
Tip: serveer dit wel met couscous en falafel on the side.

pompoen chili yoghurt korianderBron foto

Waar ik in de herfst het allerliefst chai thee dronk heb ik dat deze winter een leveltje omhoog getild en smul ik van Chai Latte. Lekker wat zoet poeder oplossen in een beker melk en genieten maar.

smHR_SPICED_250g_RGB_resize-500x500
Over tot de nagels, om eerlijk te zijn had ik er even geen zin meer in. Lakken, drogen, lakken, drogen om het vervolgens binnen een dag weer aan alle kanten te beschadigen.
Geen lievelingstint dus deze winter maar ik beloof het volgende seizoen een waardige goedmaker.

Ook op muzikaal gebied geen nieuwe ontdekkingen. Maar…toch een YouTube filmpje voor jullie. Bij deze presenteer ik jullie het allerleukste filmpje van de winter en ik verwacht misschien wel van het jaar.
Uiteraard een hit op social media maar ook in ons huishouden. Op iedere vraag wordt hier tegenwoordig steevast geantwoord met een hoog ‘oh jazeker’. Ik kan ernaar blijven kijken en erom blijven lachen.

Tot slot nog een lievelingsactiviteit van deze winter. Escape rooms, ik bezocht er twee deze winter, namelijk Sherlocked (zie foto) en Escape Hunt en ik vind het te gek.
Escape rooms zijn ruimtes waar je met een groepje vrienden in gaat en waar je door het oplossen van allerlei puzzels en vraagstukken steeds sloten kunt openen en ruimtes kunt ontgrendelen. Door alle fases te volbrengen kun je ontsnappen uit de ruimte. Het is de bedoeling dat je dit binnen een bepaalde tijd doet. Mocht je er echt niet uitkomen dan krijg je een hint toegespeeld zodat je weer verder kunt. Zo leuk, echt een aanrader.

sherlockedBron foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *