Lekker griezelen

Om mijn blogposts een beetje actueel te houden lijkt me dit een zeer geschikt moment om het eens even over Halloween-gerelateerde onderwerpen te hebben. Lekker op tijd ja.

Oftewel, het onderwerp is vermaak door angst. Het schijnt dus dat een behoorlijk percentage mensen voldoening haalt uit ‘bang gemaakt worden’. Psychologisch best wel interessant want waar komt dan die voldoening vandaan. Waarschijnlijk uit het feit dat het achteraf opgelucht adem kunt halen omdat al die narigheid toch niet echt was. Had ik je dus van tevoren ook wel kunnen vertellen.

Ik snap er dus werkelijk waar geen snars van. Persoonlijk vind ik angst geen prettige emotie maar hij is wel vrij snel bij me aanwezig. Iemand hoeft maar iets te zachtjes de trap op te lopen om vervolgens in mijn ooghoek te verschijnen en ik spring met tranen in mijn ogen drie meter in de lucht. Ik begrijp daarom ook gewoon niet waarom mensen zich vrijwillig laten bangmaken door bijvoorbeeld het kijken van horrorfilms of series zoals The Walking Dead. Je kunt toch veel beter naar iets gezelligs kijken, of juist iets medisch of relationeel ongezelligs waardoor je je eigen gezonde leven/relatie weer extra waardeert. Met horrorfilms bereik ik dat dus niet. Na het kijken van een horrorfilm durf ik namelijk amper meer alleen te gaan plassen.

Vorig jaar heb ik me laten overhalen om naar een Halloween evenement te gaan waar acteurs met kettingzagen achter me kwamen. Die kettingzaag was waarschijnlijk gewoon een boombox en die hele acteur heb ik niet gezien maar toch heb ik gerend voor mijn leven. Ja, natuurlijk wist ik dat het nep was en waarschijnlijk mochten ze me niet eens aanraken maar zo nep voelde het niet. Onaangenaam dus. Achteraf was ik ook niet opgelucht dat het voorbij was, nee ik was paranoïde geworden en verwachtte in iedere struik een loeiende kettingzaag. Echt leuk joh.

horrorcamping

Natuurlijk doen ze er in Amerika gewoon een schepje bovenop en kun je daar zelfs naar horror-campings. Lijkt me nou echt gezellig. Niks geen gekumbaya rond het kampvuur, nee uit je tent gesleurd worden door monsters en moordenaars die je wel degelijk aan mogen raken en zelfs mogen ontvoeren. Van acht uur ‘s avonds tot acht uur ‘s ochtends bevindt je je daar in de regelrechte hel. Ik vraag me dan één ding af: wáárom?!

Ook in Amerika konden we dit jaar naar het spookhuis The 17th Door, waarvoor je eerst een contract moet tekenen voor je er naar binnen mag. Moet haast wel leuk zijn.
Gelukkig wordt dat vermoeden op hun website bevestigd:

The Haunt will be scary and intense but is also designed to be fun. Remember, you can always scream the safe word, “Mercy”!

Mercy? Mercy dat jij er bent.

Nu ga ik heel stoer Penoza kijken en tegelijkertijd de was opvouwen zodat ik, tijdens de spannende stukjes, sokken bij elkaar kan zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *