Koud

Veel Nederlanders staan erom bekend om veel over het weer te klagen. Ik heb geconcludeerd dat, over het algemeen, eigenlijk alleen de temperatuurmarge tussen 20 en 25 graden Celsius klaagvrij gebied is. Mits dit gecombineerd wordt met een zonnetje en misschien een minuscuul wolkje. Wanneer ik mensen hoor zeggen ‘pff wat is het warm’ voel ik een lichte agressie opborrelen want; dat gezeik altijd!
Maar nu, nu ga ik zelf even een partijtje ongegeneerd zeuren. En niet eens per se op het weer maar misschien wel gewoon op mijn eigen gebrekkige doorbloeding.  Want holy guacamoly wat kan ik mezelf slecht warm houden. Mijn voeten zijn iedere avond te gebruiken als koelelement en ik moet flink wat trucs uit de kast halen willen ze weer warm worden. Drie lagen thermosokken is niet afdoende en ook drie lagen voorverwarmde thermosokken met twee dekentjes erover heen warmt helemaal niets op. De kou zit van binnen en is van buiten nauwelijks te verhelpen.
Ik kan het niet accepteren en word hartstikke ongelukkig van die koude voeten. Ik vraag zelfs wel eens aan mijn wederhelft of hij niet even op mijn voeten wil komen zitten. Dat geeft enige verlichting maar het resultaat is alles behalve blijvend.

koude voeten
Tot op heden is de enige oplossing een hele hete en vooral lange douche of, en dit is het betere alternatief, het tot mij nemen van een glas wijn of twee of drie. Er zijn dus wel oplossingen maar ik baal er gewoon van dat mijn lichaam dit niet even zelf regelt.
Natuurlijk weet ik dat ik dit enorme probleem moet proberen te relativeren en dat er veel ergere dingen in de wereld zijn maar vind koude voeten gewoon rampzalig oncomfortabel. Waar is de wijn?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *