Koningsplog – 26 april 2014

blauwe plekIk werd vandaag (en gisteren en morgen waarschijnlijk ook) wakker met een aanzienlijke blauwe plek die dus totaal niet in al zijn hevigheid op de foto wil. In het echt is hij dus veel en veel erger. Hoe ik eraan kom? Gewoon gevochten, hoezo?
ontbijtTijd voor een bodempje.
matzesEn nog maar een bodempje want die verwacht ik nodig te hebben vandaag. En ook omdat ik deze dingen, vooral met veel boter en suiker, ontiegelijk lekker vind.
SportspullenZe stonden er alweer klaar voor maar o wat jammer, de sportschool is vandaag dicht. Niks aan te doen.
OranjeIk was nog geen half uur wakker of de eerste oranje items hadden mijn ogen bereikt. Kán geen toeval zijn.
yeahVoor mijn geen oranje maar wel een feestshirt, dat vindt WimLex vast ook mooi genoeg.
All starsEn ik vond deze schoenen al nationalistisch genoeg.
kruiden Ik trof alvast wat voorbereidingen voor later op de dag. Voor degene die bekend zijn met de kruidenkaas van La Place en deze heel lekker vinden, zoals bijvoorbeeld de auteur van dit stuk, Eric heeft het recept gekraakt en het blijkt vrij voor de hand liggend.
10Tijd om ons in het Haarlemse feestgedruis te begeven. Waarom zie ik nog geen oranje?!
OranjeAh gelukkig. En dan ook direct een voorbeeld van hetgeen me altijd zo opvalt met oranje dagen zoals Koningsdag. Het dragen van de ‘verkeerde’ kleur oranje. Volgens mij gaat het in veel situaties als volgt: ‘Schat, vind je dit oranje of toch meer zalmkleurig?’ Waarop de partner zegt ‘Dat??? Dat is echt oranje hoor, ja prima voor vandaag.’ Nou dat vind ik dus eigenlijk niet prima. De mevrouw hier rechts op de foto draagt de juiste kleur oranje en de meneer links op de foto draagt een hele verkeerde verwassen kleur oranje. Nooit meer doen! En dan heb ik het nog niet eens over meerdere tinten oranje combineren. Ik heb zo het gevoel dat hier nog enkele voorbeelden van zullen volgen.
14Nou dat is toevallig! Het gaat bij deze mevrouw dus niet om haar billen maar om de kleur oranje die eigenlijk geen oranje te noemen is.
15Jeetje het lijkt wel alsof ik ernaar op zoek was.
12Afijn we waren inmiddels in de stad aangekomen alwaar ik al deze pracht en praal aan mijn neus voorbij liet gaan.
Amstel radlerVroeger dronk ik bier als water. Nederlands, Belgisch, Duits, ik vond het allemaal lekker maar tegenwoordig lust ik het niet meer. Dat vind ik best vaak jammer, gelukkig zijn er nu ook in Nederland Radlers, dan lijkt het net alsof je bier drinkt terwijl het eigenlijk limonade is. Ie-dé-aal.
plakpoesWe kwamen de dubbelganger tegen van ons eigen huisdier. Deze was er net zo slecht aan toe qua kleur en plakbaarheid.
16Een schizofreen oranje-item. Draag dit en je bent behalve oranje ook Pippi Langkous en Heidi in één. Blijkbaar was het iemand teveel geworden.
dansenWij kwamen langs dit clubje dansende mensen, je zou misschien een oerhollandse klompendans verwachten maar exotischer dan dit werd het niet vandaag. Losse heupen en alles. Let even op de ’50 shades of orange’.
Amstel radler grapefruitDit smaakje vind ik ook lekker.
The HolidayIk vond één van mijn lievelingsfilms in barre dagen (lees: eenzame avonden) maar mocht hem niet kopen van Eric. Hij is namelijk jaloers op Jude Law.
20Deze catastrofe komt de feeststemming niet ten goede.
Bacardi Razz and upIk had zin in andersoortig limonade en dit smaakt naar Raketjes, jammie. Leuke anekdote; de mevrouw in de Albert Heijn wilde het niet aan me verkopen omdat ik mijn legitimatie bewijs niet kon tonen. Gelukkig had ik Eric en zijn rijbewijs bij me anders zou de teleurstelling overheersen.
wortels hakkenDit jongetje deed een poging de wortel, die uit de grijze buis schoot, door midden te hakken. Dat lukt natuurlijk nóóit!
Het meisje op deze foto denkt waarschijnlijk dat ze een oranje legging aan heeft, maar dat is dus echt niet zo.
24Hé kijk Aafke was er inmiddels ook. Aafke is stoer want zij lust wél echt bier.
ingridaafkeHihi.
Wij hadden dus echt niks te maken met burgers, uiteraard wel met babes.
25Dit was wel één van de Burgerbabes al sla snijdend op een plastic bak. Ik denk dat Rob Geus hier niet vrolijk van wordt.
26We keken naar een bandje die volgens eigen zeggen ‘hard bezig waren met hun tweede plaat want de eerste was niet zo`n succes.’ Dat vond ik grappig.
JengaWe verplaatsten ons naar een café met spelletjes. Ik vind dat een briljante combinatie. Vooral in café Briljant.
28Ondanks de donkere lucht aan de horizon gingen we op weg naar een buitenactiviteit.
barbecueBarbecueën!
Het was smullen geblazen maar de dag begon zijn tol te eisen en ik vergat nog meer foto`s te maken.

Tot de volgende plog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *