I’ll be back

Ik was er even niet meer, blogsgewijs dan. Ik kan het een uitgebreide zomerstop noemen of het zwarte gat na ons Australië avontuur maar eigenlijk bevond me gewoon in een conflict tussen twee hardnekkige karaktereigenschappen. Het gevolg daarvan is geschiedenis want ik ben er weer!

Ik zal me even nader verklaren ook al ben ik natuurlijk niemand een verklaring schuldig. Toen ik in april vorig jaar begon met mijn online uitspattingen vond ik dat ik wel regelmatig iets moest posten. Ik vind nogal vaak iets dat ik van mezelf moet en dan doe ik dat vervolgens ook. Discipline noem ik dat. Een eigenschap waar ik een haat-liefde verhouding mee heb.
Het resultaat was zo`n twee artikeltjes per week en soms zelfs drie. Het werd een flinke taak en ik merkte dat ik af en toe van gekkigheid even niet wist wat te typen. Daarnaast wilde ik soms gewoon even een avond op de bank liggen maar nee hoor, mijn gedisciplineerdheid liet vervolgens de plicht roepen. Het resultaat hiervan was dat ik er toch wat minder lol in begon te krijgen. Maar, als je ergens aan begint moet je het afmaken, of in dit geval, volhouden ook. Falen, want dat is als ik dat niet doe, is geen optie. Totdat mijn tweede karaktereigenschap om de hoek kwam kijken en mijn discipline een flinke mokerslag gaf. Deze karaktertrek laat zich het best omschrijven als, ehm -hoe gaat ik dit delicaat omschrijven- luiheid. Ik ben namelijk vaak genoeg liever lui dan moe en op de bank liggen valt bij mij onder de noemer ‘leuke dingen doen’. Deze karaktertrek matcht blijkbaar vrij slecht met volhouden. Ik besloot mezelf daarom even een blogpauze te gunnen omdat het natuurlijk wel leuk moest blijven. En toen, ja toen had ik toch al gefaald. De discipline was totaal in mootjes gehakt door de laziness. En lui als ik ben accepteerde ik dat zonder enig tegenstribbelen. Ik was toch veel te druk met barbecueën en wijn drinken.

Maar! De dagen worden weer korter, de nachten langer en mijn voeten kouder. De hoogste tijd om weer eens in de de digitale pen te klimmen. Dus, geachte lezer, vanaf vandaag zal ik af en toe weer wat verse content produceren. Niet op gezette tijden maar ik hoop wel met enige regelmaat. Ik hoop hierbij een plezante balans te creëren tussen moeten en willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *