Hoofdstuk 5: de laatste loodjes?


En voor ik het wist was het vandaag 10 mei en heb ik mijn uitgerekende datum bereikt. Een datum waar je het zeven maanden lang over hebt en naar uitkijkt. Alles ervoor is ‘voor de baby’ en alles erna is ‘met de baby’. Maar… er is dus nog geen baby, nou ja ze is er natuurlijk wel maar nog niet tastbaar voor iedereen. Het schijnt dat de laatste loodjes het zwaarst moeten wegen maar ik ben het nog steeds niet zat. Wellicht heeft ze dat door en doet ze daarom ook lekker rustig aan. Prima hoor, want ik vermaak me nog opperbest met luieren.

Hoe dan ook duurt het nog maximaal twee weken voordat we haar in onze armen kunnen houden en ik ben zo benieuwd naar hoe dat zal zijn. Hoe zal ze eruit zien, hoe zal ze ruiken en op wie zal ze lijken.
Ook ben ik benieuwd naar de bevalling, hoe erg is het nu echt. Hoe ga ik de pijn handelen of kan ik die helemaal niet handelen en ga ik de verloskundige smeken om een ruggenprik. Ik kan het wel allemaal bedenken maar ik heb natuurlijk geen idee. Ik vind het leuk-spannend en eng-spannend tegelijk.

Qua kwaaltjes heb ik alles nog vrij goed onder controle. Wat vocht hier en daar, emotionele inzinkingen, bekkenpijn, gebroken nachten et cetera. Niks raars dus en ook niks wat er voor zorgt dat ik er helemaal klaar mee ben. Ik zal haar denk ik ook echt wel gaan missen als ze niet meer in mijn buik zit. En ik zeg nu wel ‘in mijn buik’ maar eigenlijk bevindt ze zich voornamelijk in mijn zij. Ik zou er aan de linkerkant gewoon nog eentje kunnen huisvesten.

Vooralsnog gaan we dus gezellig de reservetijd in en ik heb vanaf het begin van de zwangerschap geroepen dat ik 16 mei 2016 wel een mooie datum zou vinden dus daar zet ik mijn geld op in.

40 weken zwanger

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *