Het WK

wuppieIk heb een ijzeren weerstand. Ik ben nooit ziek en kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst koorts had. De oranjekoorts is bij mij dan ook ver te zoeken. Ik vind het allemaal leuk en aardig hoor en vaak kijk ik ook nog wel een wedstrijdje hier of daar maar ik hou mijn agenda er niet voor vrij en vind het echt niet erg als er een wedstrijd verloren wordt. Ik haal het daarnaast ook niet in mijn hoofd om me er inhoudelijk mee te bemoeien want ik heb er de bowlingballen verstand van. Buitenspel? Dat betekent toch gewoon dat je op de bank zit?

Hup Holland Hamsters, krappe Bavaria-jurkjes, Gerard Joling-veren, gratis tv`s bij de Mediamarkt (mits Nederland wereldkampioen wordt maar dat is slechts een formaliteit toch?), oranje tompoezen, oranje chips, oranje toetjes en alle andere oranje marketing goederen dragen voor mij alles behalve bij aan de WK-vreugde. En over de WK-hits ga ik niet eens beginnen.
Wat de feestvreugde mijns inziens ook niet ten goede komt is het feit dat de meeste inwoners van het prachtige Brazilië meer lasten dan lusten aan het event ervaren. Natuurlijk levert het ook veel geld op maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid net zo snel weer door corruptie opgeslurpt. Jammer. 

Om het toernooi voor onszelf wat leuker te maken, vullen Eric en ik altijd samen een pooltje in. Dat is behoorlijk lastig als je geen idee hebt welke teams het wel of niet goed doen. Daarom generaliseer ik mijn uitslagen altijd maar een beetje.
Degene die uiteindelijk het meeste punten heeft betaald een romantisch diner bij de lokale pizzeria. En zo…houden wij het WK spannend binnen onze relatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *