Hechting

sleutelhangerGisteren ging mijn sleutelhanger stuk. Dat is erg, het was mijn poezensleutelhanger. Hij was al lang een beetje stuk -dat wil zeggen, hij miauwde niet meer- maar nu is hij echt in stukjes stuk. Ik denk dan niet ‘ach wat jammer’, om hem vervolgens met alle gemak in de prullenbak te gooien. Nee ik denk dan ‘oh nee, mijn mooie poezensleutelhanger, mijn lievelings, ik kan hem niet opnieuw kopen en hij is stuk wat nu?!’ Om hem vervolgens met alle gemak nog weken, in stukjes, in mijn tas te bewaren. Af en toe tover ik de stukjes dan nog tevoorschijn om er met een pruillip naar te kijken en hem vervolgens met alle gemak nog steeds niet weg te gooien.

Waarom ik dat niet doe? Ik ben een hechter, Ik hecht. Ik hecht me aan alles met onzichtbare waarde. Ik hecht me niet alleen aan logische zaken zoals een huis, bed, vriendje, huisdier, vader, moeder, souvenirs, mijn auto, schoenen, kleding enzovoorts. Nee ik hecht me ook aan onlogische zaken zoals willekeurige interieur decoratie, plantjes, en dus blijkbaar ook aan sleutelhangers.

Zelf verbaas ik me er ook wel eens over hoe snel ik gehecht raak. Als er ook maar een vleugje emotionele waarde of mooie herinnering aan kleeft wil ik het bij me houden zo lang als het kan. Nou trouwens, er hoeft niet eens iets aan te kleven. Ook spullen die ik echt heel erg leuk vind om te hebben maar die ik niet opnieuw kan aanschaffen passen in dit rijtje.

En als het dan zover is dat het ├ęcht niet meer kan dan ehh…ja dan…moet het weg. Uiteindelijk. Niet gelijk…nee zeker niet gelijk. Alles op z`n tijd. Eerst even aan het idee wennen, dan nog een tijdje laten bezinken. vervolgens zo lang mogelijk uitstellen en uiteindelijk uitgebreid afscheid nemen.
Als ik alle stappen in dit proces heb kunnen nemen dan ben ik in alle rust onthecht en dan is het ook afgesloten en klaar.
Makkelijk zat.

chillcatOoit kocht ik al deze drankjes op bij de Xenos. Het opdrinken van het laatste blikje heb ik uitgesteld tot het ‘juiste’ moment. Ik was eraan gehecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *