Gezichtsbeharing

baarden soortenAls het aankomt op gezichtsbeharing bevind ik me in een fysiek versus esthetisch conflict. Aan de ene kant vind ik enige gezichtsbeharing, en daarmee bedoel ik alles onder de vijf millimeter, namelijk woest aantrekkelijk maar als het aankomt op lichamelijk contact prefereer ik vers van het scheermes.
De zogenaamde stoppelzone vind mijn oog dus wél prettig maar mijn gevoelige huidje niet. Alles langer dan één centimeter – tussen de 5 mm en 1 cm is grijs gebied – noem ik een ‘echte baard’ en daar hou ik gewoon niet zo van. De baardtrend die op dit moment al veel te lang heerst kan mijn goedkeuring dan ook niet dragen. Zelfs mannen die in eerste instantie dachten ‘nah zo`n baardje is niks voor mij’ laten hem door de aanhoudende trend toch ook maar eens staan. En ik denk dan: volg alsjeblieft gewoon je eerste ingeving want die had het klaarblijkelijk bij het juiste eind.

Ik vind een baard op een mannelijk hoofd weinig tot niks toevoegen, ehh op een vrouwelijk hoofd trouwens ook niet. Al is de vorige zin vrij nietszeggend want er zijn natuurlijk veel bebaarde mannen die ik nooit zonder baard heb gezien en waarvan ik dus echt niet weet of het iets of niets toevoegt. Maar goed, ik heb mezelf ervan overtuigd dat iedere bebaarde man fraaier zou zijn zonder echte baard. Een goed voorbeeld hiervan vind ik de meneer hieronder.

arieboomsmabaardHet is natuurlijk een kwestie van smaak en over smaak valt van alles te twisten. Maar ondanks mijn gebrek aan waardering voor het gezichtsvachtje, begrijp ik heel erg goed waarom mannen maar al te graag hun baard laten staan. Want wat een kwelling moet het zijn om dagelijks, dan wel wekelijks je gezicht te moeten scheren. Ik vind het al een hele opgave om mijn beenhaar onder de vijf millimeter grens te houden, terwijl dat toch een aanzienlijk eenvoudiger parcours is.
Ik zeg: respect voor alle gladgeschoren mannen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *