Dierenliefde

Mijn liefde voor dieren is groot, groter dan groot. Ik vind het zulke bijzondere wezentjes.
Dieren kunnen mij eigenlijk altijd wel blij maken. Een filmpje met een onbenullig klein katje dat een ambitieuze sprong maakt maar mist, vind ik al hilarisch. Of onderstaand filmpje van een gekke geit. Daar kan ik naar blijven kijken.

Toch zou ik mezelf, als het op dieren aankomt, plaatsen in het hokje ‘hypocriete liefhebber’. Is dat een bestaand hokje denk je dan misschien? Nou reken maar. In dit hokje zitten namelijk mensen die ontzettend veel van snoezig uitziende dieren houden maar niet van freaky insect-achtigen, daaronder vallen ook dieren die geen insect zijn maar er wel onaangenaam uit zien. Hierbij kun je denken aan slakken, padden en heel veel zeewezens. Er zijn natuurlijk ook talloze prachtige zeebewoners maar ook jongens die ik echt niet in mijn aquarium hoef. Zoals bijvoorbeeld deze:
zeeduivel
Ik vind het best wel erg dat ik mezelf tot hardcore dierenliefhebber reken terwijl ik in de badkamer sta te huilen als er een hooiwagen op het plafond zit. Of -ook een goede anekdote- totaal hysterisch wordt als er een grote dikke pad in huis zit. Ja jongens…dat verwacht je toch ook gewoon niet?!

Aan de ene kant heb ik dus een serieuze angst voor kleine tot middelgrote onaaibare dieren, terwijl ik aan de andere kant het geld dat ik ooit ga winnen in de loterij, wil besteden aan een kattenopvang. Waarschijnlijk wordt dit uit medische noodzaak wel een opvang met een strikt, hypoallergeen deurbeleid maar ach..first things first, eerst die loterij maar eens zien te winnen.
Waarom een opvang? Ik ben ontzettend slecht met zwerfdieren. Ik kan er niet tegen dat die hulpeloze dieren zo aan hun lot zijn over gelaten. En als ik ze dan tegenkom -vaak buiten Nederland maar wel in groten getale- dan moet ik bijna -of helemaal- huilen van medelijden. Hoe is het mogelijk dat niemand voor zo`n diertje zorgt? En natuurlijk zijn ze vies, maar dat zijn ze geworden omdat niemand ze verzorgt! En natuurlijk hebben ze ziektes maar dat komt omdat niemand ze heeft ingeënt! En natuurlijk hebben ze open wonden want ze moeten vechten voor hun leven!
Nee, zwerfdieren vind ik zo mogelijk nog erger dan zwerfmensen want die kunnen zelf nog naar het Leger Des Heils gaan of iets in die trant. Dieren zijn echt hulpeloos en kunnen -breaking news- niet praten. Ze zijn dus volledig afhankelijk van de mens en daarom vind ik het des te erger dat ze verwaarloosd worden. Het liefst zou ik ze allemaal mee naar huis -of in deze gevallen- mee naar mijn vakantieadres nemen zodat ik ze lekker kan geven wat ze nodig hebben. Helaas heb ik nog steeds geen loterij gewonnen dus kan ik mijn dierenliefde enkel kwijt aan buurtkatten, kinderboerderijdieren en YouTube-filmpjes. Gulle giften zijn uiteraard welkom.

One thought on “Dierenliefde

  1. Kommer ni ihåg alla bilbränder i höstas? Det var många, och många som inföll under Ramadan, när muslimer skalla vara extra snälla mm.Hösten 2010 infaller Ramadan precis före valet, och varje bil som brinner lär generera Ytterligare 1000-tals röster. Vi måste se till att koppla ihop Ramadan med Bilbränder. Väljarana kan sedan koppla ihop resten av remzsenanget./Nizoe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *