Dierendag

koe
Ter ere van dierendag wil ik jullie vandaag uitnodigen om behalve alle dieren maximaal te verwennen vooral even géén dieren te consumeren. Want wat voor beter presentje kun je iemand schenken dan zijn leven?
Ik vind dieren zo tof dat ik er zelden één opeet. Ik noem mezelf sinds een tijdje geen vegetariër meer omdat ik af en toe een onderwaterdier verorber. Ik heb ze niet nodig maar ik vind ze zó lekker. Niet dagelijks, niet wekelijks maar maandelijks geniet ik oprecht van het dier wat voor mij gestorven is. Ik ben me bewust van mijn daden en zal me daarom ook niet snel aan het supermarktvlees vergrijpen. Respect voor dieren staat voor mij helemaal voorop. Ik vind het ontzettend bijzonder dat we de wereld met allerlei knotsgekke wezens mogen delen en daarvoor moeten we hen waarderen en ze behandelen zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden.
eetgeendierendag-2.470.300.s
Stichting Wakker Dier heeft, om de dieren in de vee-industrie niet te vergeten,  een aantal jaar geleden EetGeenDierenDag in het leven geroepen en die valt, toevallig genoeg, op dezelfde dag als Werelddierendag. Als ik hen moet geloven -en dat doe ik- eten we in Nederland gemiddeld 400.000 dieren per dag op! Holy guacamoly. Door dus even één dag patat met een groentekroket te eten hebben  maar liefst 400.000 onschuldige koetjes, varkentjes en kippetjes ook een leuke(re) dag.
Ik zeg doen en geloof mij, we hebben écht geen vlees nodig om gezond te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *