De leeuwenkoning

Scar Leeuwenkoning” ‘t Leven is niet eerlijk, vind je niet? Ja want ik…ik zal nooit koning worden. En jij…zult nooit meer het daglicht zien.”

“Heeft uw moeder u nooit geleerd dat u niet met uw eten mag spelen?!”

“Pfff…wat kom je doen Zazoe?”

“Bij deze deel ik u mede dat koning Mufasa eraan komt. Bedenk dus maar een goede reden voor het missen van de ceremonie vanmorgen.”

“Hè Zazoe…en ik had nog wel zo`n trek.”

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gewoon uit het koppie. De Leeuwenkoning is zonder twijfel één van mijn meest geliefde Disney films ooit, überhaupt wel één van mijn favoriete films denk ik zomaar.
Maar buiten dat is De Leeuwenkoning een film die zeer regelmatig ter sprake komt binnen mijn sociale leven. Het is namelijk, voor zover ik weet, de enige Disney Classic film waarvan het Nederlandse script online staat. En dát is dus gewoonweg fantastisch. Het gebeurt dan ook niet zelden dat ik mijn vrienden (en mezelf) een aantal alcoholische drankjes voer en vervolgens probeer over te halen om in gedachten af te reizen naar de Afrikaanse savanne en in de huid te kruipen van bijvoorbeeld Mufasa, Scar, Timon, Pumbaa, Simba of Zazoe. Zodra ik een mogelijkheid zie steek ik mijn vinger in de lucht en zeg: “jongens…ik heb écht een goed idee en het heet… ‘Leeuwenkoninkje spelen’, pak even jullie telefoon en Google ‘script Leeuwenkoning’. Hierop volgt tegenwoordig al een diepe zucht van mijn kompanen want die weten natuurlijk alweer hoe laat het is. Het komt er dus helaas vaak op neer dat ik als enige euforisch ben over mijn grandioze plan. Ik probeer het uiteraard alsnog van de grond te krijgen maar tien van de tien keer gaat men liever Pim Pam Petten met zelfgemaakte kaartjes en druip ik, de tekst zacht fluisterend, met mijn staart tussen de benen af.
Ach…volgende keer beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *