Cadeautjes

kerst
Nog één nachtje slapen en dan is het Kerstmis, Christmas of misschien wel X-mas. Ik hou ervan. En niet alleen omdat ik dan zonder pardon een echte boom (!) in mijn huis (!) mag zetten maar ook omdat ik dan cadeautjes mag krijgen en vooral geven. Want cadeautjes kopen, inpakken en ernaar kijken terwijl ze onder een boom (!) in mijn woonkamer (!) liggen dat vind ik heerlijk.
Toen er in ouderlijk huize Schermers nog Sinterklaas gevierd werd, werd de kerstman altijd een beetje genegeerd. Althans ik kan me herinneren dat er wel bijna ieder jaar drie cadeautjes in (!) de kunstof (!) boom werden verstopt, voor ieder kind één, maar zeker geen bergen cadeaus onder de boom. En terecht hoor want we werden om en nabij vijf december al genoeg verwend.
kerstboom
Desalniettemin vind ik het nu dus wel heel erg leuk om bergen cadeaus onder de boom (ik zal even stoppen met de uitroeptekens want dat wordt natuurlijk irritant) te hebben liggen. Ik geniet er ook echt van om zorgvuldig cadeautjes uit te zoeken en deze met veel poeha, glitters, lintjes, labels en stickers in te pakken in de hoop dat mensen er blij van worden. Zelf word ik vooral blij van mooi ingepakte cadeaus die ik zelf niet zo snel voor mezelf zou kopen zoals bijvoorbeeld een luchtje of, doe eens gek, een boek. Volgens mij is dat namelijk een beetje de essentie van het geven van een cadeau. Iemand iets geven wat hij/zij wel graag wil hebben maar niet zelf koopt omdat hij/zij ook heel goed zonder kan. Een luxe dus.
Omdat het toch altijd lastig is om iemands smaak exact te bevredigen hebben wij binnen de familie besloten om verlanglijstjes te verspreiden. Hartstikke handig hoor MAAR…nu bevinden zich tussen mijn vrienden -familie dus- op www.lijstje.nl dus mensen die puur functionele en praktische cadeaus vragen en daar gaat het dus helemaal mis met de kerstcadeaus. Want jongens, zeg nou zelf, een blusdeken is niet echt een leuk persoonlijk cadeau om te geven dan wel te krijgen. Het komt neer op pure geldbesparing want dan hoef je het zelf tenminste niet meer te kopen. Och, och, och ik moet er bijna van huilen.
En daar houdt het niet op hoor. Een kleine greep van wensen die ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen; verjaardagsslingers (heb ik trouwens nog geschonken ook), usb-kabels in alle mogelijke vormen, Nespresso cups, opladers, allerhande gereedschap, telefoonhoesjes (inclusief eBay link) maar de kers op de taart is toch wel de fietsstandaard. Want ja, het is natuurlijk hartstikke onhandig als je fiets niet op de standaard kan maar ho, ho, ho eens, het is bijna kerst dus…hoppa gewoon op het lijstje.
Inmiddels staat de fietsstandaard er voor het tweede achtereenvolgende jaar op dus ik ben waarschijnlijk niet de enige die het een belachelijk ‘cadeau’ vind en de vrager zit er blijkbaar ook niet echt heel hard om verlegen.

Mijn tip voor mensen die gewoon echt geen betere cadeaus kunnen verzinnen dan bovenstaande voorbeelden: werk het hele jaar door aan je lijstje. Het kost even wat toewijding maar je zult zien dat het er voor iedereen leuker op wordt.

Fijne feestdagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *