♥ CrossMe ♥

Ik heb dus even helemaal geen tijd om te bloggen want ik moet ontzettend hard een spelletje spelen genaamd ‘CrossMe color’.
Ik vind het zo leuk dat ik mijn maximale appbudget heb opgeschroefd van drie naar een ongelofelijke vijf euro. Ja je hoort het goed, het is geen spel voor sloebers het kost vijf hele euro`s. Maar dan heb je wel uren, dagen, maandenlang puzzelplezier.

Ieder level bestaat uit een grid met daarnaast getallen en kleuren. De getallen geven aan hoeveel vakjes van die kleur er op de rij ernaast of eronder moeten komen.  Het getal per vakje geeft aan hoeveel aaneensluitende hokjes er in die kleur moeten worden ingevuld.

Screenshot_2015-05-23-22-47-40
Het is dus vooral een kwestie van tellen en heel goed kijken. Soms is het heel erg moeilijk en soms is het enkel heel veel vakjes vullen. Er zijn puzzels met weinig vakjes zoals deze hierboven maar ook puzzels met heel veel vakjes zoals bijvoorbeeld deze hieronder. Levels met weinig vakjes zijn zeker niet per definitie makkelijker dan puzzels met heel veel vakjes.

Screenshot_2015-05-23-23-17-32
Ik begin altijd met zoeken naar rijen die in één keer ingevuld kunnen worden. Dat zijn dus de rijen waarbij de getallen ernaast bij elkaar opgeteld net zoveel zijn als de vakjes die moeten worden ingevuld. Klinkt lastig? Is het heus niet.

Screenshot_2015-05-23-23-30-21
Wat voor geinig plaatje zal dit worden?

Screenshot_2015-05-23-23-52-22
Een supertoffe leeuw.

En nu ga ik weer verder tellen en invullen.
Ik ben hooked en als ik alle vierhonderd levels heb opgelost zal ik wel weer eens wat fatsoenlijks posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *